Gratinert brokkoli med skinke Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Gratinert brokkoli med skinke

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Gratinert brokkoli med skinke

Brokkoli surret i røkt skinke gratinert med parmesan. Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Brokkoli kan varieres på mange måter. Her er den pakket inn i skinke.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
Skinke(røkt, i tynne skiver)
1dl
Parmesan(revet)

Kesamsaus

2dl
Kesam(eller kvarg)
1fedd
Hvitløk(finhakket)
1klype(r)
0.5ts
Mynte(tørket)

Salat

2dl
Mathavre.(eller mathvete)
1dl
Parmesan(revet)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær brokkolien slik at det blir lange stilker med en bukett i toppen. Legg dem i kokende vann og kok i ca. 1 minutt.

  2. Ta opp brokkolien og surr en bit skinke rundt hver stilk. Legg dem i en ildfast form og strø over revet ost. Sett formen midt i ovnen ved 225° i ca. 10 minutter.

  3. Kok mathvete 10 minutter. Del tomater i to. Bland salaten.

  4. Rør sammen kesamsausen og smak til.

  5. Server brokkolien med salat og saus.

Brokkoli surret i røkt skinke gratinert med parmesan. Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN