Griljert juleskinke
Griljert juleskinke
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pakk skinken i aluminiumsfolie og legg den i langpannen. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen.
Stek skinken ved 125°. Skinken er ferdig når steketermometeret viser 72° i kjernen.
Skinken kan eventuelt legges i kokende vann og trekke ved 90° til steketermometeret viser 72° i kjernetemperatur. Det tar ca. 2 timer for en skinke på 2 kg.
Ta skinken ut av ovnen, fjern folien og ta av nett og svor. La skinken hvile i ca. 15–20 minutter før den skjæres i skiver, eller avkjøl den helt før oppskjæring.
Bland sammen alle ingrediensene til griljeringen unntatt strøkavring. Smør blandingen utover skinken og dryss på strøkavring.
Gratiner skinken ved 200° i ca. 15 minutter til griljeringen er gyllen og sprø.
Server skinken varm eller kald med gratinerte poteter, blåmuggostesaus og stekte småtomater og bønner.