Grillet svinebog
Grillet svinebog
Grillet svinebog er deilig sommermat.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær renner i svoren med en skarp kniv. Pakk svinebogen inn i plastfolie eller vakumer den dersom du har utstyr til det.
Sett stekeovnen på 66 grader, og bak svinebogen i 12 timer. Slik får du et svært mørt kjøttstykke du kan legge på grillen. Dette kan du også gjøre dagen i forveien, men da er det lurt å varme kjøttet forsiktig opp i stekeovnen før du legger det på grillen.
Krydre kjøttet med salt og pepper, og grill det på høy varme med svorsida ned til svoren blir nesten svart. Snu, og grill videre. Pensle gjerne svinebogen med litt smør under grillingen. Hvis kjøttet kommer rett fra stekeovnen, er 10-12 minutter på grillen nok.
La svinebogen hvile minst 10 minutter før du serverer.
Grillet svinebog er deilig sommermat.
Foto: Mette Møller