Grovbrød med grøt
Grovbrød med grøt
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Løs gjæren opp i det lunkne vannet og tilsett mel. Rør sammen til en ganske løs deig. Dekk med plast, og la den heve på arbeidsbenken natten over eller i ca. 8 timer.
Smuldre gjæren i fordeigen. Tilsett romtemperert vann, grøtrester, olje og salt. Bland til slutt i hvetemel, og elt deigen smidig og blank. Dekk deigen til, og la den heve i ca. 1 time.
Ta deigen opp på melet bakebord, og kna den lett sammen. Del den i to jevnstore biter, og form til avlange brød. Legg brødene på bakepapir på stekeplate, og sett brødene til heving i 30–40 minutter.
Sett ovnen på 250°. Snitt i de ferdighevede brødene med en skarp kniv. Sett brødene inn på nederste rille i ovnen, og sprut litt vann over brødene. Lukk ovnen, og senk varmen til 200°. Stek brødene i 25–30 minutter.
La de nystekte brødene avkjøles på rist. Brødene egner seg til frysing.