Grovbrød med grøt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
10t 10min

Grovbrød med grøt

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
10t 10min

Grovbrød med grøt

Hjemmelaget grovbrød med grøt. Deigen skal stå til heving i åtte timer. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (44 stemmer)
Her er brødet smakt til med rester av grøt, men du kan også erstatte grøten med f.eks. 200 g revet gulrot eller eple. Deigen skal heve over natten! Oppskriften er til to brød. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Dag 1

2.5dl
Vann(romtemperert)
3dl

Dag 2

2.5dl
Vann(romtemperert)
200g
Grøtris(eks. havregrøt, risgrøt)
2ts

SLIK GJØR DU

  1. Løs gjæren opp i det lunkne vannet og tilsett mel. Rør sammen til en ganske løs deig. Dekk med plast, og la den heve på arbeidsbenken natten over eller i ca. 8 timer.

  2. Smuldre gjæren i fordeigen. Tilsett romtemperert vann, grøtrester, olje og salt. Bland til slutt i hvetemel, og elt deigen smidig og blank. Dekk deigen til, og la den heve i ca. 1 time.

  3. Ta deigen opp på melet ­bakebord, og kna den lett sammen. Del den i to jevnstore biter, og form til avlange brød. Legg brødene på bakepapir på stekeplate, og sett brødene til heving i 30–40 minutter.

  4. Sett ovnen på 250°. Snitt i de ferdighevede brødene med en skarp kniv. Sett brødene inn på nederste rille i ovnen, og sprut litt vann over brødene. Lukk ovnen, og senk varmen til 200°. Stek brødene i 25–30 minutter.

  5. La de nystekte brødene avkjøles på rist. Brødene egner seg til frysing.

Hjemmelaget grovbrød med grøt. Deigen skal stå til heving i åtte timer. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (44 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN