nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min
Grovbrød uten gjær
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min
Grovbrød uten gjær
Saftig brød med en anelse søtsmak fra honning. Deilig å servere til varm suppe.
DETTE TRENGER DU
PERSONER5dl
Sammalt hvete(fint)
1.5dl
Rugmel(siktet)
1dl
Sammalt rug(grovt)
0.5dl
Havregryn(eller hvetekli)
1ss
0.5dl
5dl
Yoghurt(naturell)
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175°. Kle en avlang form 1 ½ liter med bakepapir.
Bland alle tørre ingredienser i en bakebolle. Rør i honning og yoghurt. Hell røren i formen og stek brødet på nederste rille i ca. 60 minutter. Prøv med en kakenål om brødet er gjennomstekt.
Hvelv brødet ut på rist og ta av bakepapiret. Avkjøl under et håndkle.