nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 50min
Grove speltcalzoner
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 50min
Grove speltcalzoner
Fiberrik og mettende pizzabunn laget med speltmel.
Foto: Carina Hultin DahlmannGrov og fiberrik speltcalzone som kan fylles med mye godt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland ut gjæren i lunkent vann og tilsett olje og 1,5 ts salt.
Tilsett melet og jobb ingrediensene sammen til en smidig deig.
Sett deigen til heving under plast eller et klede i 40 minutter.
Del deigen i seks like emner. Kjevle dem ut, ett av gangen, til små pizzabunner. Legg fyll på den ene siden av bunnen. Bruk for eksempel pesto og stekt sopp, eller tomatsaus med stekt løk, paprika og basilikum.
Brett den andre delen av bunnen over fyllet, og press kantene sammen. Pensle calzonene med litt olivenolje og dryss dem med resten av havsaltet.
Etterhev i 20-30 minutter. Stek i oven ved 250 grader i 20-25 minutter.
Fiberrik og mettende pizzabunn laget med speltmel.
Foto: Carina Hultin Dahlmann