Ekstra grove speltstykker
Ekstra grove speltstykker
GROVE RUNDSTYKKER: Brødmat med spelt til frokost, lunsj eller kveldsmat!
Foto: Opplysningskontoret for brød og kornInneholder
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart og øk etter hvert.
Bruk «tyggegummitesten» for å sjekke om deigen er ferdig eltet. Ta en deigklump, rull den i hånden og strekk den ut. Kan du strekke deigen uten at den brister er den ferdig eltet.
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i 16 like store emner. Trill hvert emne til et rundstykke, og legg rundstykkene på en stekeplate med bakepapir.
Dekk rundstykkene med plast eller et klede, og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Pensle rundstykkene lett med sammenvispet egg. Bruk en saks til å klippe et kryss i toppen.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
GROVE RUNDSTYKKER: Brødmat med spelt til frokost, lunsj eller kveldsmat!
Foto: Opplysningskontoret for brød og korn