nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min
Speltotto med safran
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min
Speltotto med safran
ØKOLOGISK: Karla Siverts lager «speltotto» med speltperler istedenfor risotto.
Foto: Mette MøllerØkologisk bevisst som hun er lager Karla Siverts en «speltotto» med speltperler istedenfor risotto. Siverts er engasjert i norsk matproduksjon, og synes det er viktig å vite hvordan råvarene er produsert. Når det finnes et økologisk alternativ, velger hun stort sett det.
DETTE TRENGER DU
PERSONER2dl
Perlespelt(fra Holli Mølle, skylt godt i kaldt vann)
2ss
2stk
Sjalottløk(finhakket)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
1klype(r)
2dl
80g
3ss
Smør(rør inn mot slutten)
Sitronsaft(smak til)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
SLIK GJØR DU
Varm opp safran og hvitvin. Fres sjalottløk og hvitløk i en kjele til løken blir myk og blank.
Ha på spelt og fres litt videre. Ha i hvitvinen og kok inn. Hell på varm kraft. Spelt trenger lengre koketid og tåler mye mer en ris, men rør i blant.
Når spelten er mør og god, koker du litt ned så det nesten ikke er væske igjen. Rør inn olivenolje, smør og parmesan. Smak til med salt, pepper og sitron.
ØKOLOGISK: Karla Siverts lager «speltotto» med speltperler istedenfor risotto.
Foto: Mette Møller