nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
3t 20min
Osso bucco
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
3t 20min
Osso bucco
REN HØSTMAT: Karla Siverts oppskrift på økologisk osso bucco med "speltotto".
Foto: Mette MøllerDette er opprinnelig en italiensk spesialitet og er en deilig høstgryte som skal koke lenge. Italienerne serverer den med risotto, mens Karla gjerne lager «speltotto» med norske speltperler.
DETTE TRENGER DU
PERSONER8stk
Kalveskank(eller lam og vilt)
2dl
2boks(er)
5dl
1stk
Hvitløk(delt i to)
Vann(nok til å dekke kjøttet)
2stk
Gulrot(i terninger)
3stk
Sjalottløk(i båter)
1stk
Rød chili(i tynne skiver)
1ss
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
1klype(r)
Salt(smak til)
1bunt
Bladpersille(liten kvast, grovkuttet)
SLIK GJØR DU
Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Vend det så i melet. Stek kjøttskivene godt på hver side i nøytral olje, og legg dem over i en stor kjele.
Fres hvitløk, chili, løk og gulrot i litt olivenolje til løken blir myk. Ha i tomatpure, og rør i 2 minutter. Ha på hvitvinen, og kok litt inn.
Hell alt over kjøttet sammen med tomaten. Fyll på med vann så det dekker kjøttet. La det stå å småputre i 2-3 timer til kjøttet slipper beinet og er mørt og deilig.
Ta kjøttet opp av sausen, og reduser til sausen tykner. Smak til med pepper og salt. Strø over persille og server med en deilig «speltotto».
REN HØSTMAT: Karla Siverts oppskrift på økologisk osso bucco med "speltotto".
Foto: Mette Møller