nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Gulrotkrem
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Gulrotkrem
SUPERT TIL VILT: Gulrotkrem kan brukes som tilbehør til det meste, søtt og sunt.
Foto: matprat.no / Mari SvenningsenAv høstens deilige rotgrønnsaker står gulroten som en av favorittene her i Norge. Koker du dem møre, tilsetter litt fløte og krydderier får du et søtt og smakfullt tilbehør. Passer perfekt til lam og vilt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell gulrot, og del dem opp i 1 cm tykke skiver. Ha gulrotskivene i en kasserolle og hell på vann slik at det akkurat dekker. Kok under lokk til de er møre.
Sil av vannet og kjør dem sammen med smør i en blender eller med en stavmikser. Spe med fløte til du har en jevn og glatt puré. Smak til med kajennepepper, salt og sitronsaft.
SUPERT TIL VILT: Gulrotkrem kan brukes som tilbehør til det meste, søtt og sunt.
Foto: matprat.no / Mari Svenningsen