Krydret gulrotsuppe med linser Oppskrift
nivå
Lett
totalt
30min

Krydret gulrotsuppe med linser

nivå
Lett
totalt
30min

Krydret gulrotsuppe med linser

FRISTENDE: Lag en smakfull grønnsaksuppe med linser.

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (1 stemmer)
En delikat og smakfull gulrotsuppe som egner seg til forrett og til lunsj.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Rød chili(finhakket)
3ts
1stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
600g
Gulrot(revet)
5dl
7dl
Melk(eller helmelk)
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
2ss
Koriander(finhakket)
2dl
Yoghurt(naturell)

SLIK GJØR DU

  1. Rens chiliene (fjern frøene) og finhakk disse. Surr dem lett i smør ved middels varme i noen minutter sammen med spisskummenfrøene, slik at aromaen kommer frem. Legg litt til side som benyttes som pynt ved servering.

  2. Rens og finhakk løken, og skrell og riv gulrøttene på et rivjern. Ha smør i en vid og stor kjele og surr løken i noen minutter til den begynner å bli blank og myk.

  3. Tilsett revet gulrot, spisskumfrø, chili, røde linser, vann, buljongterning og helmelk. Kok opp blandingen og la den stå og småkoke i ca 15 minutter eller inntil de røde linsene er myke.

  4. Kjør suppen i en hurtigmikser eller med en stavmikser til den er jevn og glatt. Smak til suppen med salt og pepper.

  5. Server suppen med finhakket koriander, yoghurt naturell og blandingen med chili og spisskumfrø.

  6. Tips: Hvis du ønsker en hottere suppe, tilsettes det mer frisk chili.

FRISTENDE: Lag en smakfull grønnsaksuppe med linser.

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN