Persillerotsuppe
Persillerotsuppe
PERSILLEROTSUPPE: Dette er ei enkel suppe med nydelig smak som passer som appetittvekker før både kjøtt og fisk.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Fres hakket løk og persillerot i en varm kjele med litt smør, uten at det blir brunt. Hell oppi eplesaft, kok opp og tilsett vann og melk. La det koke til persilleroten er mør.
Løft persilleroten ut av kjelen og kjør den i en blender mens du sper med kokevæsken. Spe til ønsket konsistens, sil og smak suppa til med salt, pepper og litt sitronsaft.
Server med for eksempel stekte sjøkrepshaler, smørdampede aspargesstilker og brødkrutonger. Det er også godt med tørket spekepølse oppi. Skjær spekepølsa i tynne skiver og tørk de i ovn på 50-60 grader til de er sprø.
PERSILLEROTSUPPE: Dette er ei enkel suppe med nydelig smak som passer som appetittvekker før både kjøtt og fisk.
Foto: Mette Møller