Jordskokksuppe med spekeskinke Oppskrift
nivå
Lett
totalt
1t

Jordskokksuppe med spekeskinke

nivå
Lett
totalt
1t

Jordskokksuppe med spekeskinke

GAMMEL OG GOD: Jordskokken har gjenvunnet sin plass.

Foto: matprat.no

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.3 (3 stemmer)
Jordskokk er en gammel, norsk kulturplante som har fått ny popularitet de siste årene. Den kan brukes på mange måter, og egner seg utmerket som suppe. Dem milde, nøtteaktige smaken kommer til sin rett sammen med tynne skiver av norsk spekeskinke.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skrell jordskokkene og legg dem i en bolle med kaldt vann og 2 ts eddik (for at de ikke skal bli brune). Dersom du ikke får tak i jordskokker, kan den byttes ut med sellerirot eller persillerot. Ta vare på et par jordskokker og legg resten i en kjele.

  2. Hell over 1 dl fløte og tilsett så mye vann at jordskokkene er knapt dekket. Kok dem til de er helt møre. Hell det meste av kokevannet i en bolle. Mos jordskokkene med stavmikser eller i hurtigmikser. Spe med kokevannet til du har ønsket suppekonsistens. Tilsett resten av fløten og kok opp. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

  3. Skjær de siste jordskokkene i tynne skiver og tørk dem med litt tørkepapir.  Varm oljen i en stekepanne og stek jordskokkskivene til de er sprø og gylne. La dem renne av seg på litt papir og dryss litt salt over dem.

  4. Fordel suppen i fire dype skåler og dryss over de stekte jordskokkskivene, hakket persille og gresskarkjerner. Server suppa med tynne skiver spekeskinke, bruk gjerne grissini eller grovt brød i tillegg. Litt revet parmesan smaker også godt.

GAMMEL OG GOD: Jordskokken har gjenvunnet sin plass.

Foto: matprat.no

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.3 (3 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN