Jordskokksuppe med spekeskinke
Jordskokksuppe med spekeskinke
GAMMEL OG GOD: Jordskokken har gjenvunnet sin plass.
Foto: matprat.noDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell jordskokkene og legg dem i en bolle med kaldt vann og 2 ts eddik (for at de ikke skal bli brune). Dersom du ikke får tak i jordskokker, kan den byttes ut med sellerirot eller persillerot. Ta vare på et par jordskokker og legg resten i en kjele.
Hell over 1 dl fløte og tilsett så mye vann at jordskokkene er knapt dekket. Kok dem til de er helt møre. Hell det meste av kokevannet i en bolle. Mos jordskokkene med stavmikser eller i hurtigmikser. Spe med kokevannet til du har ønsket suppekonsistens. Tilsett resten av fløten og kok opp. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Skjær de siste jordskokkene i tynne skiver og tørk dem med litt tørkepapir. Varm oljen i en stekepanne og stek jordskokkskivene til de er sprø og gylne. La dem renne av seg på litt papir og dryss litt salt over dem.
Fordel suppen i fire dype skåler og dryss over de stekte jordskokkskivene, hakket persille og gresskarkjerner. Server suppa med tynne skiver spekeskinke, bruk gjerne grissini eller grovt brød i tillegg. Litt revet parmesan smaker også godt.
GAMMEL OG GOD: Jordskokken har gjenvunnet sin plass.
Foto: matprat.no