Hawaiipizza
Hawaiipizza
IKKE FRA BOKS: Det er forskjell på hawaiipizzaen til Fäviken-kokk Magnus Nilsson og den du får på en pizzasjappe.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland mel og salt i en bolle.
Bruker du fersk gjær, bland denne med vann, mens tørrgjær blander du rett i melet.
Bland inn vann og olje.
Kna til deigen er jevn og ikke lenger klissete. Det er lurt å kna flere ganger i løpet av en 10-15-minutters periode.
La deigen hvile.
Forvarm ovnen til 275 grader.
Riv osten på det groveste hakket på rivjernet.
Del deigen i to emner. Kjevle eller trykk ut deigen til to runder pizzaer.
Ha på tomatsaus, deretter skinkebiter, ost og til slutt ananasbitene.
Bak midt i ovnen til pizzaen er gyllenbrun, med sprø bunn og fint brunet ananas. I min ovn tar det om lag seks minutter.
IKKE FRA BOKS: Det er forskjell på hawaiipizzaen til Fäviken-kokk Magnus Nilsson og den du får på en pizzasjappe.
Foto: Mette Randem