Hawaiipizza Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Hawaiipizza

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Hawaiipizza

IKKE FRA BOKS: Det er forskjell på hawaiipizzaen til Fäviken-kokk Magnus Nilsson og den du får på en pizzasjappe.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (107 stemmer)
Her er en ekte hawaiipizza, inspirert av Magnus Nilsson på Fäviken. Hvis du ikke gidder å lage din egen deig (og bor i en by), kan du ofte kjøpe deig i pizzasjapper. Ferdig deig i kjøledisken i dagligvarebutikken er lagt for flere uker siden, og er lite tess. Lag gjerne en god tomatsaus med litt oregano og hvitløk. Gir to middels store pizzaer. Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Palmesus

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
2.5dl
Vann(lunka)
50g
Skinke(Røykt)
100g
Hvitost (Gulost)(Hard type, for eksempel Holtefjell)
0.5stk
Ananas(Fersk)

SLIK GJØR DU

  1. Bland mel og salt i en bolle.

  2. Bruker du fersk gjær, bland denne med vann, mens tørrgjær blander du rett i melet.

  3. Bland inn vann og olje.

  4. Kna til deigen er jevn og ikke lenger klissete. Det er lurt å kna flere ganger i løpet av en 10-15-minutters periode.

  5. La deigen hvile.

  6. Forvarm ovnen til 275 grader.

  7. Riv osten på det groveste hakket på rivjernet.

  8. Del deigen i to emner. Kjevle eller trykk ut deigen til to runder pizzaer.

  9. Ha på tomatsaus, deretter skinkebiter, ost og til slutt ananasbitene.

  10. Bak midt i ovnen til pizzaen er gyllenbrun, med sprø bunn og fint brunet ananas. I min ovn tar det om lag seks minutter.

IKKE FRA BOKS: Det er forskjell på hawaiipizzaen til Fäviken-kokk Magnus Nilsson og den du får på en pizzasjappe.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (107 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN