Hel kalkunfilet på grill
Hel kalkunfilet på grill
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland marinaden. Legg kalkunfileten i en plastpose og hell marinaden over. La fileten ligge i marinaden cirka 2 timer i kjøleskap.
Ta fileten ut og legg den over på et godt smurt stykke aluminiumsfolie, legg på noen biter smør, dryss over urter og chili, pakk sammen og legg over på varm grill. Det er lurt å stikke inn et steketermometer, slik at du kan passe på at fileten ikke blir for godt stekt. Grill i cirka 30 minutter og snu ofte.
Kjernetemperaturen skal være cirka 65 grader. Ta fileten forsiktig ut av folien (ta vare på kraften, den kan brukes til saus). Legg fileten tilbake på grillen og grill i cirka 10–15 minutter, slik at fileten får en fin stekeskorpe og kjernetemperatur på 68 grader. Legg fileten til side, dekk med folie og la den hvile i cirka 15 minutter før du skjærer den opp.
Server med tabboleh og sjyen fra kalkunen.