Hel kalkunfilet på grill Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
3t

Hel kalkunfilet på grill

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
3t

Hel kalkunfilet på grill

Kalkunfilet marinert i øl, urter, chili og honning. Deilig og sunn grillmat litt utenom det vanlige. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (120 stemmer)
Kalkunen er marinert i øl. Sammen med hvitløk, urter, chili og honning gir ølet en supergod smak.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Kalkun(filet, cirka 750 g)

Ølmarinade

1dl
Øl(lyst eller mørkt)
1dl
Honning(flytende)
3ss
Smør(til steking)
2ss
Timian(og andre urter, finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Bland marinaden. Legg kalkun­fileten i en plastpose og hell marinaden over. La fileten ligge i marinaden cirka 2 timer i kjøleskap.

  2. Ta fileten ut og legg den over på et godt smurt stykke aluminiums­folie, legg på noen biter smør, dryss over urter og chili, pakk sammen og legg over på varm grill. Det er lurt å stikke inn et steketermometer, slik at du kan passe på at fileten ikke blir for godt stekt. Grill i cirka 30 minutter og snu ofte.

  3. Kjernetemperaturen skal være cirka 65 grader. Ta fileten forsiktig ut av folien (ta vare på kraften, den kan brukes til saus). Legg fileten tilbake på grillen og grill i cirka 10–15 minutter, slik at fileten får en fin steke­skorpe og kjernetemperatur på 68 grader. Legg fileten til side, dekk med folie og la den hvile i cirka 15 minutter før du skjærer den opp.

  4. Server med tabboleh og sjyen fra kalkunen.

Kalkunfilet marinert i øl, urter, chili og honning. Deilig og sunn grillmat litt utenom det vanlige. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (120 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN