nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min
Hjemmelaget Nugatti
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min
Hjemmelaget Nugatti
SØTT PÅ GLASS: Bedre - og bedre for deg - enn sjokoladepålegget du kjøper i butikk.
Foto: Elisabeth DalsegDet er mange gode grunner til å lage sitt eget nøttesjokoladepålegg. Vi gjør det fordi det smaker fantastisk godt. Hovedingrediensene finner du på nærmeste dagligvarebutikk: kokesjokolade, melkesjokolade, hasselnøtter og smør eller olje.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Begynn med å kjøre hasselnøttene i en blender eller food prosessor til det blir glinsende, cirka fem minutter på høy hastighet.
Bryt sjokoladen i biter, og smelt med smøret i vannbad eller i mikrobølgeovn.
Så blander du det hele sammen.
Vi laget vår Nugatti i en Thermomix, en avansert blender med induksjonsvarme, så fremgangsmåten var litt annerledes, (vi hakket først nøtter, så sjokolade i biter, og så varmet vi opp alt i blenderen). Resultatet blir det samme: Smøremykt nøttesjokoladepålegg.
SØTT PÅ GLASS: Bedre - og bedre for deg - enn sjokoladepålegget du kjøper i butikk.
Foto: Elisabeth Dalseg