nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
4t
Hjemmelaget sjokoladeis med appelsin
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
4t
Hjemmelaget sjokoladeis med appelsin
Kondensert søtet melk finner du i bakehyllene i utvalgte butikker.
DETTE TRENGER DU
PERSONERServering
SLIK GJØR DU
Pisk sammen alle ingrediensene til sjokoladesausen i en liten kjele. Kok opp under pisking slik at sausen tykner. Hell over i en bolle og la den avkjøles helt.
Pisk fløten til stiv krem. Pisk den kondenserte melken tykk.
Rør i vaniljesukker, appelsinskall og ingefær.
Hell halvparten av ismassen i en avlang 1 ½ liter form. Fordel halvparten av sjokoladesausen over. Fortsett med resten av ismassen og sjokoladesausen.
Frys i minst 4 timer.
Ved servering skjæres sjokoladen i tynne flak med en kniv. Dypp formen i varmt vann og hvelv isen opp på et fat. Dekorer med sjokoladeflakene og server isen straks.