Iskake med oreo sjokoladekjeks
Iskake med oreo sjokoladekjeks
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Miks kjeks og tilsett smeltet smør. Kjør til en smulete masse. Dekk bunnen av en form, ca. 22 cm i diameter, med bakepapir og trykk deigen jevnt ut i formen. Sett formen kjølig.
Snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Legg både frø og stang i en kjele sammen med ca. ½ dl fløte. Kok opp og avkjøl.
Ta opp vaniljestangen. Pisk fløten og crème fraîche luftig hver for seg.
Pisk eggeplommer og melis kraftig til luftig og lett skum. Vend i vaniljefløten, pisket krem og crème fraîche. Pisk 3 eggehviter til stivt skum og vend det i.
Hell halvparten av røren over kjeksbunnen. Knus ballerinakjeksene i en pose med en kjevle til grove biter og strø dem over. Dekk med resten av røren og frys kaken i minst 6 timer.
Smelt sukkeret i en jernpanne slik at det blir lyst brunt. Legg i grovhakkede nøtter og rør rundt. Hell dette ut på en stekeplate med bakepapir. Avkjøl.
Ta kaken ut av formen og legg på fat. Legg på delte marshmallows og brenn dem gjerne med en crème brûlée-brenner.
Pynt med bringebær og nøtter. Drypp over ønsket mengde karamellisert melk. Legg gjerne på et sitronmelisseblad.