Jordbær– og bringebæriskake
Jordbær– og bringebæriskake
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Mal mandlene eller finhakk dem i en food processor. Visp eggehvitene stive, tilsett sitronsaft og visp videre mens melis tilsettes. Fold forsiktig inn mandlene.
Dekk bunnen av en kakeform, 24 cm i diameter med bakepapir og hell i mandelrøren. Stek bunnen ved 150° på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter og avkjøl den i formen.
Ta kanten av formen, vask den og sett den på plass igjen. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
Visp eggehvitene til hardt skum, og visp fløten for seg.
Visp eggeplommene med melisen. Tilsett bringebærene, gjerne lett frosne, og visp med mikseren til de er lett moset. Tilsett sitronskall og -saft.
Klem vannet av gelatinen og løs den opp i litt kokende vann eller i mikrobølgeovn. Rør gelatinoppløsningen i eggeplommeblandingen. Rør forsiktig inn eggehvitene og kremen.
Hell blandingen i formen oppå mandelbunnen. Sett formen i fryseren natten over slik at den er gjennomfrossen.
Visp fløten til garneringen. Ta kanten av formen. Smør kremen rundt kanten og resten oppå. Pynt oppå med jordbær som er delt i biter og bringebær. Sett kjeksen rundt kanten og knyt forsiktig rundt et bånd. Strø over roseblader.
La kaken stå ved romtemperatur ca. 30 minutter før servering.