nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
55min
Jordbærclafoutis
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
55min
Jordbærclafoutis
Lekker jordbærkake som er litt myk i midten.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175°. Smør en ildfast form ca. 20 x 30 cm. Det går også bra å bruke en rund form.
Pisk egg, eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis. Bland sammen mandelmel, hvetemel og vaniljesukker og vend dette i eggedosisen. Tilsett samtidig kremfløten og crème fraîche. Bland røren lett sammen. Hell røren i formen.
Skyll og rens jordbærene og skjær dem i noe mindre biter. Strø over jordbærbitene.
Stek kaken på nederste rille i ovnen i 40–45 minutter. Kaken skal være ferdigstekt i kantene, men fortsatt litt myk i midten når den tas ut av ovnen.
Server kaken lunken. Dryss over melis.