Jordbærmousse i krumkake
Jordbærmousse i krumkake
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Stek krumkakene først. Smelt smøret, sett det til siden for avkjøling. Pisk egg, sukker og vaniljesukker luftig. Sikt i hvetemel og bland i smøret. Rør sammen til en røre.
Varm krumkakejernet. Legg 1 ts røre i jernet om gangen, og stek til kakene blir gylne. Form dem straks til kremmerhus ved hjelp av en krumkakekjegle og avkjøl dem på rist med skjøten ned.
Legg gelatinplater i kaldt vann ca. 7 minutter.
Skyll og rens jordbær. Miks dem til en glatt puré til ca. 2 dl. Bland i sitronsaft og melis.
Klem vannet av gelatinplatene. La dem smelte på svak varme sammen med et par spiseskjeer jordbærpuré under omrøring.
Hell pureen i kremfløte og rør forsiktig.
Sett moussen i kjøleskapet til den begynner å stivne til en kremaktig konsistens. Ved servering fylles krumkakene med jordbærmoussen. Pisk kremen og plasser på toppen av moussen.
Pynt med en bit jordbær og sitronmelisse.