nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t
Juleskinke med rødkål
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t
Juleskinke med rødkål
Juleskinken er fast tradisjon i mange familier. Rødkål med epler er deilig følge. En så stor skinke som denne er drøy og kan brukes i mange sammenhenger i løpet av julen.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg skinka i en langpanne og dekk med aluminiumsfolie, sett et steketermometer i den mest kjøttfulle delen.
Stek skinken på 175º i 45 minutter pr. kilo stek. Skinken er ferdig stekt når kjernetemperaturen er ca. 70-75º. Avkjøl.
Bland sennep, eggeplommer og griljermel.
Skjær av svoren og smør overflaten med sennepsrøren. Gratineres gyllen i ovn på ca. 200º.
Lag rødkålen. Finsnitt kål. Del epler i terninger. Legg kål og epler lagvis med salt og karve i en kjele. Hell på solbærsirup, eddik og vann og la kålen koke under lokk i ca. 1 time. Smak rødkålen til med mer eddik og sukker om nødvendig.