Kamskjell og fennikelsuppe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Kamskjell og fennikelsuppe

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Kamskjell og fennikelsuppe

DELIKAT MAT: Kamskjell kan serveres både rå, kjapt stekt på en side eller stekt på begge sider. Dette er smørstekte kamskjell i fennikkelsuppe.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.2 (145 stemmer)
Denne enkle suppa passer perfekt sammen med kamskjell. En nydelig forrett som vil imponere gjestene!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
8stk
Kamskjell(ferske)
Nøytral matolje(til steking)
Smør(til steking)
0.5stk
Salt(smak til)
1.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Stek kamskjellene på høy varme. Først i olje, og mot slutten av steketida har du i litt smør. Snu kamskjellene kjapt, og øs over smøret. Løft dem så ut av panna. Pass på å ikke steke for lenge! Kamskjellene skal stekes kort og hardt, men ha en liten rå kjerne.

  2. Del opp fennikelen og kok den mør i eplesaft og fløte.

  3. Kjør alt i en foodprosessor, sil og ha suppa tilbake i kjelen. Smak til med salt.

  4. Fordel suppa i små suppeboller eller i tomme kamskjellskall, legg ett eller to kamskjell i hver - og server. Pynt gjerne med friske urter, f.eks. kjørvel.

DELIKAT MAT: Kamskjell kan serveres både rå, kjapt stekt på en side eller stekt på begge sider. Dette er smørstekte kamskjell i fennikkelsuppe.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.2 (145 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN