Kamskjell og fennikelsuppe
Kamskjell og fennikelsuppe
DELIKAT MAT: Kamskjell kan serveres både rå, kjapt stekt på en side eller stekt på begge sider. Dette er smørstekte kamskjell i fennikkelsuppe.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Stek kamskjellene på høy varme. Først i olje, og mot slutten av steketida har du i litt smør. Snu kamskjellene kjapt, og øs over smøret. Løft dem så ut av panna. Pass på å ikke steke for lenge! Kamskjellene skal stekes kort og hardt, men ha en liten rå kjerne.
Del opp fennikelen og kok den mør i eplesaft og fløte.
Kjør alt i en foodprosessor, sil og ha suppa tilbake i kjelen. Smak til med salt.
Fordel suppa i små suppeboller eller i tomme kamskjellskall, legg ett eller to kamskjell i hver - og server. Pynt gjerne med friske urter, f.eks. kjørvel.
DELIKAT MAT: Kamskjell kan serveres både rå, kjapt stekt på en side eller stekt på begge sider. Dette er smørstekte kamskjell i fennikkelsuppe.
Foto: Mette Møller