Karlas beste sitronterte Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Karlas beste sitronterte

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t

Karlas beste sitronterte

KARLAS FAVORITT: Sitronterte, klassiker som alltid smaker friskt og godt som avslutning på et deilig festmåltid.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (4 stemmer)
Karlas favorittdessert er frisk og god, og passer perfekt som dessert på nyttårsaften. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
Smør(kaldt, i små terninger)

Sitronkrem

1stk
100g
Smør(i terninger)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre mel, smør og sukker sammen i en bolle. Bland i egget.

  2. Pakk deigen inn i plast, og la den ligge kjølig i minst en time før du bruker den.

  3. Legg et lag med aluminiumsfolie over og fyll med tørkede bønner eller erter.

  4. Stek i 10 minutter på 170 grader. Ta av aluminiumsfolien med de tørkede ertene. Stek så i 10-15 minutter til, til bunnen har blitt lett gyllen. Avkjøl på brett.

  5. Pisk alle ingrediensene til kremen sammen i en stålbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Pisk jevnlig i bollen til smeten tykner.

  6. Fyll kremen i terteskallene, og sett kaldt.

  7. Server med pisket rørosrømme, finrevet sitronskall og lakrispulver på toppen!

  8. Kjevle ut deigen til omlag 3 mm. Pass på at den ikke blir for tynn, da sprekker den lett.

  9. Kle terteformene med deigen. Prikk deigen så med en gaffel.

KARLAS FAVORITT: Sitronterte, klassiker som alltid smaker friskt og godt som avslutning på et deilig festmåltid.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN