Karlas beste sitronterte
Karlas beste sitronterte
KARLAS FAVORITT: Sitronterte, klassiker som alltid smaker friskt og godt som avslutning på et deilig festmåltid.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre mel, smør og sukker sammen i en bolle. Bland i egget.
Pakk deigen inn i plast, og la den ligge kjølig i minst en time før du bruker den.
Legg et lag med aluminiumsfolie over og fyll med tørkede bønner eller erter.
Stek i 10 minutter på 170 grader. Ta av aluminiumsfolien med de tørkede ertene. Stek så i 10-15 minutter til, til bunnen har blitt lett gyllen. Avkjøl på brett.
Pisk alle ingrediensene til kremen sammen i en stålbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Pisk jevnlig i bollen til smeten tykner.
Fyll kremen i terteskallene, og sett kaldt.
Server med pisket rørosrømme, finrevet sitronskall og lakrispulver på toppen!
Kjevle ut deigen til omlag 3 mm. Pass på at den ikke blir for tynn, da sprekker den lett.
Kle terteformene med deigen. Prikk deigen så med en gaffel.
KARLAS FAVORITT: Sitronterte, klassiker som alltid smaker friskt og godt som avslutning på et deilig festmåltid.
Foto: Mette Møller