nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
35min
Klippfisk alla «saltim bocca»
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
35min
Klippfisk alla «saltim bocca»
Den italienske retten «saltim bocca» lages av en tynn skive kalvekjøtt med en skive skinke og salvie festet oppå. Her har vi en norsk variant med klippfisk, fenalår og oregano.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Start med polentaen. Kok grynene etter anvisningen på pakken. Rør inn ost og smør og fyll grøten i en liten form. Sett den kjølig så den blir helt stiv. Skjær den i jevne stykker.
Det er viktig å vanne klippfisken godt ut når den skal stekes, minst 2—3 døgn. Det er bedre at den er for mye utvannet enn for lite. Ferdig utvannet fisk kan fryses.
Skjær fisken i fire jevnstore stykker. Tørk dem godt og legg på en skive fenalår med en stilk oregano oppå. Fest med en tannpirker.
Pensle fisken med olje på undersiden og stek den på middels varm grill til den er så vidt gjennomstekt i 4—6 minutter etter tykkelsen.
Pensle polentaen med olje og grill den 1—2 minutter på hver side.
Server fisken med polenta og salat.