Knekkebrød med bygg og valnøtter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 50min

Knekkebrød med bygg og valnøtter

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 50min

Knekkebrød med bygg og valnøtter

LAG SELV: Hjemmelagde knekkebrød smaker tusen ganger bedre enn dem i butikken!

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (10 stemmer)
Sunne og knasende sprø knekkebrød med bygg og valnøtter. Godt med skinke eller litt ost på toppen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
Havregryn(store)
2dl
Valnøtter(kjernene)
1dl
Linfrø(knuste)
1ts
6dl

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen på 160° C varmluft, og klargjør tre stekeplater med bakepapir.

  2. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og la det stå i ti minutter.

  3. Bre blandingen utover stekebrettene i et tynt lag, prøv å få det så jevnt som mulig.

  4. Stek i ovnen i 20 minutter. Ta dem ut av ovnen og bruk en pizzaskjærer til å lage ønsket form og størrelse. 

  5. Sett brettene inn igjen i ovnen og stek videre i 20 minutter. Følg godt med så det ikke blir brente partier, og bytt gjerne plass på brettene underveis i stekingen. 

  6. Skru ovnen ned til 120° C og knekk opp knekkebrødene der du skar dem opp. Stek videre i en times tid, eller til de er blitt helt sprø.

  7. Avkjøles helt før de legges i boks eller glass med lokk.

LAG SELV: Hjemmelagde knekkebrød smaker tusen ganger bedre enn dem i butikken!

Foto: Opplysningskontoret for brød og korn

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (10 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN