nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Kreolsk kyllingfilet
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Kreolsk kyllingfilet
NY VRI: Kylling kan tilberedes på utallige måter. Prøv for eksempel kreolsk kyllingfilet - laget i vaffeljern.
Foto: VAFFELJERNETS HEMMELIGHETER/ASCHEHOUGOppskrift
Per Øystein Herberg
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (59 stemmer)
Kyllingkjøttets milde egensmak gjør at alle sorter krydder og urter kan tilsettes, prøv denne kreolske varianten laget i vaffeljernet!Del kyllingfiletene på langs dersom du ønsker at det skal gå raskere, eller bruk litt tid og stek dem hele for et mer saftig resultat.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1ts
Oregano(tørket)
1ts
Basilikum(tørket)
0.5ts
1ss
Svart pepper(nykvernet)
0.5ss
1ss
Nøytral matolje(til steking)
4stk
SLIK GJØR DU
Gni kyllingen godt inn med krydderblandingen. Legg plastikk over, og la den stå i kjøleskapet i 30 minutter, så krydderet setter seg litt.
Gni kyllingen godt inn med krydderblandingen. Legg plastikk over, og la den stå i kjøleskapet i 30 minutter, så krydderet setter seg litt.
Litt olje i jernet, og legg kyllingen på. Lukk jernet.
Er fileten veldig tykk og du bruker halv styrke, må du beregne ca. 14-15 minutter.
NY VRI: Kylling kan tilberedes på utallige måter. Prøv for eksempel kreolsk kyllingfilet - laget i vaffeljern.
Foto: VAFFELJERNETS HEMMELIGHETER/ASCHEHOUGOppskrift
Per Øystein Herberg
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (59 stemmer)