Kyllingfilet med tapenade og ­grillet squashsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min

Kyllingfilet med tapenade og ­grillet squashsalat

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min

Kyllingfilet med tapenade og ­grillet squashsalat

Saftig kyllingfilet med tapenade av oliven, ansjos, hvitløk og olivenolje. Server med grillet squash og småtomater på stilk. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

En enkel rett som passer fint å grille en deilig sommerdag i hagen. Tapenade er en fransk olivensaus med mye smak. Vil du ikke lage tapenaden selv, kan du kjøpe en ferdig variant på glass. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
50g
Parmesan(revet)
2ss
Timian(finhakket)

Grillet squash

1klype(r)
1klype(r)

Tapenade

0.5boks(er)
2.5dl
Oliven(svarte, uten stein)
1klype(r)

Tilbehør

4skiver
Brød(godt brød)
1pakke(r)
Salat(blandet)

SLIK GJØR DU

  1. Lag tapenaden. Finhakk oliven og ansjos i en blender sammen med hvitløk. Drypp i olje under pisking, og smak til med pepper.

  2. Tørk kyllingfiletene, og legg dem mellom to biter plast. Bank kjøttet flatt til en tykkelse på ca. 1 cm.

  3. Smør ca. ½ ss tapenade på hver kyllingfilet og dryss med parmesan. Brett kyllingfiletene sammen, og fest evt med en tannpirker eller kjøttnål. Vend kyllingen i hakket timian.

  4. Grill kyllingen et par minutter på hver side til de er akkurat gjennomstekt.

  5. Skjær squash i tynne skiver på langs. Pensle med olje og strø på salt og pepper.

  6. Stek dem på varm grill i 1–2 minutter på hver side sammen med tomatene med stilken på.

  7. Server kyllingfiletene med squash og tomater, og gjerne godt brød.

Saftig kyllingfilet med tapenade av oliven, ansjos, hvitløk og olivenolje. Server med grillet squash og småtomater på stilk. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN