Laks med baconostsaus
Laks med baconostsaus
BACON OG OST: Laksemiddag med litt syndig tilbehør gjør hverdagen mer spennende.
Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Aina HoleInneholder
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 180 °C og del laksefileten i porsjonsstykker.
Smør en ildfast form og legg fisken i formen. Krydre med sitronpepper og salt.
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett finhakket løk. Surr løken under omrøring til den blir blank og gyllen. Tilsett melet og rør om. Spe med varm fiskebuljong og melk under omrøring. La det småkoke under omrøring i ca 5 minutter.
Tilsett osten og halvparten av persillen og rør om. Smak til med salt og nykvernet pepper og hell sausen over fisken.
Stek fisken midt i ovnen i ca 10 minutter. Dryss resten av persillen over fisken før servering. Fisken serveres med baconostsaus, kokte poteter og grønnsaker.
BACON OG OST: Laksemiddag med litt syndig tilbehør gjør hverdagen mer spennende.
Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Aina Hole