nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
14t
Lammerull - slik lager du det fra bunnen
nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
14t
Lammerull - slik lager du det fra bunnen
Oppskrift
Christopher Sjuve
mat@dagbladet.noVurdering
3.1 (29 stemmer)
Med lammerull i kjøleskapet har du ditt eget pålegg.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Fjern bein fra lammesiden.
Form den så godt det lar seg gjøre til et rektangel.
Bland sammen alle krydderne og lammekjøttet. Legg dette på lammesiden og rull det sammen.
Knyt med hyssing og pakk inn i glasshåndle.
Knyt sammen igjen og la lammelåret trekke i 1,5 time. La kjøttet hvile i ca et kvarter (i kokevannet) og sett det i press i en kjøttpresse (to plankebiter og to tvinger gjør også susen).
Lammerullen er klar etter ei natt i press. Du kan også salte den i en svak saltlake (60 gram per liter) over natten - da holder den lenger.
Oppskrift
Christopher Sjuve
mat@dagbladet.noVurdering
3.1 (29 stemmer)