nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
3t 20min
Lammestek med ramsløkpesto og honningglasert løk og poteter
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
3t 20min
Lammestek med ramsløkpesto og honningglasert løk og poteter
HØSTMAT: Lammestek med pesto.
Foto: Mette RandemPå forsommeren lager Andreas Viestad sin egen ramsløkpesto. Det er for seint å gjøre det når høsten kommer. Da er sesongen er over. Men man kan kjøpe ramsløkpesto i mange butikker. Alternativt kan du lage en grønn saus på samme måte ved å kombinere gressløk, den grønne delen av vårløk, oregano og timian, pluss olje og salt, og kjøre det i en blender til en jevn pure.
Det er stor forskjell på størrelsen på lammelår. Bruk steketermometer. Viestad synes lammekjøtt er best ved rundt 68 grader. Ta ut kjøttet ved 65 grader, så stiger det noen grader til etter det er tatt ut.
Denne oppskriften er hentet fra Viestads spalte Det beste jeg vet i Magasinet. Oppskriften er tilpasset lammelår med normal størrelse. Husk å ta ut kjøttet i god tid før du skal lage mat, gjerne to timer eller mer.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ta ut kjøttet et par timer før du skal steke det. Lammekjøtt kan godt ligge ute fra morgenen. Forvarm ovnen til 220 grader. Gni inn kjøtt med salt og pepper.
Del poteter i biter, løk i skiver. Legg i en langpanne. Krydre med urter, salt og pepper. Sett langpanna med grønnsaker i ovnen, legg kjøttet på en rist over. Bak i 20 minutter.
Skru ned varmen til 150 grader, hell honning, eddik og soyasaus over grønnsakene og bland godt. Stek videre til kjøttet har en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar rundt 1 time og 30 minutter hvis kjøttet er forhåndstemperert, og ovnen din oppfører seg omtrent som min.
La hvile i 15 minutter før du begynner å skjære i kjøttet.
HØSTMAT: Lammestek med pesto.
Foto: Mette Randem