nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
8t 20min
Langtidstekt oksehale med ingefær, soya og honning
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
8t 20min
Langtidstekt oksehale med ingefær, soya og honning
BEST: Langtidsstekt oksehale kan brukes til så mangt, i sandwicher og pasta. Eller helt for seg selv.
Foto: Mette RandemEn hel oksehale er en praktfull ting, en bombe av smak som har en rekke ulike bruksområder - som fyll i en sandwich, en ravioli eller en spagettisaus.
Men det beste, hvis man liker skikkelig smakfull uformell spising, er å servere hele den bakte halen.
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 200 grader. Lag en marinade av ingefær, soya og honning.
Gni oksehalen med marinaden og plasser den i en ildfast form eller i en langpanne.
Sett oksehalen i ovnen, og skru ned temperaturen til 95 grader (bruningsprosessene starter mens temperaturen synker).
Stek oksehalen i åtte timer, eller over natta til kjøttet løsner fra beinet.
BEST: Langtidsstekt oksehale kan brukes til så mangt, i sandwicher og pasta. Eller helt for seg selv.
Foto: Mette Randem