Oksehaleravioli Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
5t 30min

Oksehaleravioli

nivå
Vanskelig
aktiv
1t
totalt
5t 30min

Oksehaleravioli

OKSEHALERAVIOLI: Ravioli kan du fylle med det du ønsker. Karlas favoritt er oksehaler.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (26 stemmer)
Ravioli kan du fylle med det du ønsker. Karlas favoritt er oksehaler. Det er litt jobb å lage fyllet, men resultatet smaker helt nydelig!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Raviolifyllet

1stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
Oksehale(kjøttet fra oksehalene)
Svart pepper(rikelig)
2dl
Kraft(redusert kjøttkraft)
1klype(r)
1stk
Egg(sammenvispet, til pensling)

Pastadeig

1stk
1klype(r)

Kraft til saus og fyll

1stk
Rød chili(grovhakket)
2fedd
Hvitløk(knuste)
1stk
Gulrot(stor, grovhakket)

SLIK GJØR DU

 1. Pastadeig

  Bland mel og salt, og egg og olivenolje. Bland så det våte inn i det tørre med en gaffel. Når det begynner å bli en deig, ta hendene fatt og kna til en smidig, fin deig. Ha i litt mer mel om den er klissete. 

 2. Pakk den ferdigknadde deigen i plastfolie og legg i kjøleskap i minst 30 min. før du begynner å bake ut pastaen.

 3. Kraft til saus og fyll

  Brun oksehalene i ovnen på 230 grader i 20-30 min. 

 4. Del løken i 8, og stek løk, knust hvitløk og tomatpuré i olje på høy varme i 5-10 min., mens du rører jevnt. Ha så i resten av ingrediensene og oksehalene - og fyll opp med kaldt vann til det dekker. 

 5. Kok opp, og la det så stå og småputre i 3-4 timer til kjøttet på oksehalene løsner. Husk å skumme av kraften. Sil av kraften, og plukk kjøttet av oksehalene. Ta gjerne med fett, det gir god smak - men pass på at det ikke kommer med brusk. Når du skal bruke kraften til raviolifyll eller saus, kok den til den begynner å tykne. 

 6. Raviolien

  Stek løk og hvitløk i olje til den blir blank. Ha i kjøttet, hell på kraften og la det koke inn. Når du har kokt det til en ganske tørr masse, smak til med salt, pepper og chiliflak. Det er vanskelig å fylle pastaen hvis fyllet er for rennende. 

 7. Ta en porsjon pastadeig, klapp/kjevle den ganske flat. Del i to, og sett pastamaskinen på størst mulig åpning og rull ut to like lange flater. Rull flere ganger, helt ned til det tynneste hakket. Karlas pastamaskin er 15 cm i bredden. Hun pleier å lage remsa rundt 50 cm lang, da får hun to ravioli i bredden.

 8. Lag små boller av oksehalefyllet og fordel dem på deigremsa med 3 cm mellomrom og 3 cm ut til kanten. Pensle med et sammenvispet egg mellom alle oksehalebollene. Legg så den andre pastaflaten oppå, og press godt ned mellom hver oksehaleball, så det blir minst mulig luft inni. 

 9. Kutt til firkantede «pastaputer», eller stikk ut med et glass hvis du vil ha runde raviolier. Kok i 1-2 minutter i godt med lettsaltet vann. Server med et dryss parmesan og frisk basilikum.

OKSEHALERAVIOLI: Ravioli kan du fylle med det du ønsker. Karlas favoritt er oksehaler.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (26 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN