nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
8t 20min
Viestads løksuppe med oksehale
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
8t 20min
Viestads løksuppe med oksehale
ENDETID: Oksehale er en delikatesse med mye smak. Tilbered den så lenge at du kan plukke kjøttet fra hverandre.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
3.4 (7 stemmer)
Den beste løksuppa lager du på oksehale. Dette er en variant jeg lager hvor Viestad baker løk og oksehaler sammen i ovnen.
Viestad synes det er godt at suppa ender opp med noen kjøttbiter i seg. Du kan også dele det opp — steke løken for seg og bruke oksehalekraft.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 220 grader. Legg løk, smør og pepper i en stor ildfast form eller en dyp langpanne. Legg oksehalen oppå løken.
Sett formen i ovnen og reduser temperaturen til 120 grader. Etter 2—3 timer bør løken ha kollapset og blitt gyllenbrun, og halen bør ha blitt riktig mørk og skummel.
Hell over 3 liter kokende vann. Skru ned temperaturen til 95 grader og la stå i ovnen over natta.
ENDETID: Oksehale er en delikatesse med mye smak. Tilbered den så lenge at du kan plukke kjøttet fra hverandre.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
3.4 (7 stemmer)