Viestads løksuppe med oksehale Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
8t 20min

Viestads løksuppe med oksehale

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
8t 20min

Viestads løksuppe med oksehale

ENDETID: Oksehale er en delikatesse med mye smak. Tilbered den så lenge at du kan plukke kjøttet fra hverandre.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (7 stemmer)
Den beste løksuppa lager du på oksehale. Dette er en variant jeg lager hvor Viestad baker løk og oksehaler sammen i ovnen. Viestad synes det er godt at suppa ender opp med noen kjøttbiter i seg. Du kan også dele det opp — steke løken for seg og bruke oksehalekraft.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
10stk
Løk (kepaløk)(i skiver)
Salt(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 220 grader. Legg løk, smør og pepper i en stor ildfast form eller en dyp langpanne. Legg oksehalen oppå løken.

  2. Sett formen i ovnen og reduser temperaturen til 120 grader. Etter 2—3 timer bør løken ha kollapset og blitt gyllenbrun, og halen bør ha blitt riktig mørk og skummel.

  3. Hell over 3 liter kokende vann. Skru ned temperaturen til 95 grader og la stå i ovnen over natta.

ENDETID: Oksehale er en delikatesse med mye smak. Tilbered den så lenge at du kan plukke kjøttet fra hverandre.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN