Lettrøkt ørret med jordskokkkrem
Lettrøkt ørret med jordskokkkrem
Deilig forrett fra Vianvang, der Dagbladets kokk, Arne Brimi, regjerer.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen salt og sukker, og strø det over fiskefiletene. La det ligge i 40 minutter, og skyll av med kaldt vann. Tørk godt. Røk ørreten lett i en liten abu-røykeovn.
Vask jordskokkene grundig med en svamp og vann istedenfor å skrelle dem. Slik blir det en mer naturlig farge på kremen. Kok jordskokkene møre i vann. Kjør i kjøkkenmaskin sammen med litt fløte og smør. Spe litt og litt til ønsket konsistens. Smak til med salt.
For ekstra smak trekker Brimi det brunede smøret med litt høy. Du kan gjerne bruke urter isteden. Sil av. La temperaturen på smøret synke til rundt 60 grader før du begynner å piske sausen. Pisk sausen som en bearnaise over vannbad. Smak til med salt.
Deilig forrett fra Vianvang, der Dagbladets kokk, Arne Brimi, regjerer.
Foto: Mette Møller