nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Sashimi av ørret med ponzusaus
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Sashimi av ørret med ponzusaus
I Japan bruker de gjerne ponzusaus til sashimi. Med denne oppskriften kan du velge å lage sausen selv, eller kjøpe den ferdig på butikken. Små melonkuler løfter retten.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær ørreten i tynne skiver og legg disse på et fat.
Bruk en melonskje til å lage små kuler av melon eller skjær den i fine terninger. Bland sammen olivenolje, sukker, salt og pepper, og bland sammen med melon. Dryss melonkuler/terninger over ørretskivene.
Finhakk ingefær, chili, kjørvel og hvitløk. Bland alle ingrediensene til sausen sammen og la den stå i kjøleskapet til servering. Sil blandingen og server i en skål. Sausen kan oppbevares i 1 uke i kjøleskap.
Server ørreten og melonen med litt ponzusaus dryppet over, med resten av sausen ved siden av som dipp. Ønsker du å gjøre retten sterkere, skjær resten av chilien i tynne ringer og dryss disse over ørret og melon.