Leverpostei Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 20min

Leverpostei

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 20min

Leverpostei

Hjemmelaget leverpostei som du serverer med sylteløk, små sylteagurker og rødbeter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.4 (29 stemmer)
Dette er en klassisk leverpostei som du serverer med sylteløk, små sylteagurker og rødbeter. Godt grovt brød hører med.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
Svinekjøtt(med fett)
1stk
4stk
Ansjos(filet)
1.5dl
1.5ts
1stk
1pose(r)
Gelé(Aspikbuljong)

SLIK GJØR DU

  1. Rensk leveren godt og del i mindre biter.

  2. Skjær kjøtt og løk i mindre biter. Kjør dette sammen med lever og ansjos i en mikser. Tilsett de andre ingrediensene og kjør til en jevn masse.

  3. Ha dette over i smurt form og stek i vannbad ved 175° i cirka 1 time. Avkjøl posteien og ha den i formen.

  4. Kok opp buljong etter anvisning på pakken med halvparten av væsken. Fordel buljongen over den avkjølte posteien. Sett kjølig for å stivne.

Hjemmelaget leverpostei som du serverer med sylteløk, små sylteagurker og rødbeter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.4 (29 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN