Linguine alle vongole
Linguine alle vongole
SPAGHETTI ALLE VONGOLE: Den italienske favoritten blir minst like god med ferske, norske hjerteskjell.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERTil servering
SLIK GJØR DU
Skyll skjellene og plukk ut skjell som er knust eller som ikke lukker seg i møtet med vannet.
Kok opp lettsaltet vann.
Sørg for at du har alle de andre ingrediensene klare og for hånden før du har pastaen i vannet.
Når vannet koker har du pastaen i vannet.
Med en gang du har pastaen i vannet, ha olje, chili og hvitløk i en dyp stekepanne med lokk. Varm opp, til hvitløken begynner å bli gyllen og gi fra seg deilig duft.
Dump oppi skjellene, ha i vin og kok opp på høy varme.
Etter to minutter, sett på lokket, kok et par minutter til og sett til siden.
Hell vannet av pastaen, bland med skjell og kokevæske i gryta eller en stor bolle.
Bland inn persillen og noen klunker med olivenolje. Bland mer energisk enn du er vant til, det er meningen å få væsken til å emulgere — dermed tykner den litt.
Server rykende varm og med brød til som du kan dyppe i resten av sausen.
SPAGHETTI ALLE VONGOLE: Den italienske favoritten blir minst like god med ferske, norske hjerteskjell.
Foto: Mette Randem