Linguine alle vongole Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Linguine alle vongole

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Linguine alle vongole

SPAGHETTI ALLE VONGOLE: Den italienske favoritten blir minst like god med ferske, norske hjerteskjell.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Skalldyr
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (209 stemmer)
En klassiker som ikke krever annet enn gode råvarer og at man holder seg unna alle påfunn. Mindre er mer, så lenge det er mer skjell, mer pasta, mer god olje og masse vin på bordet. I Venezia bruker man flere ulike skjell i linguine alle vongole, blant annet et teppeskjell (ruditapes decussatus) som ikke er så vanlig i Norge. Det enkleste i Norge er å bruke hjerteskjell, som er nokså greit å få tak i, og som har mye av den samme søtlige smaken.Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Smaken av undergang

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Pasta(Linguine eller spaghetti)
2ts
Chili(Finhakket)
2fedd
Hvitløk(Knust med kniv og hakket)
3ss
Bladpersille(Finhakket)

Til servering

SLIK GJØR DU

  1. Skyll skjellene og plukk ut skjell som er knust eller som ikke lukker seg i møtet med vannet.

  2. Kok opp lettsaltet vann.

  3. Sørg for at du har alle de andre ingrediensene klare og for hånden før du har pastaen i vannet.

  4. Når vannet koker har du pastaen i vannet.

  5. Med en gang du har pastaen i vannet, ha olje, chili og hvitløk i en dyp stekepanne med lokk. Varm opp, til hvitløken begynner å bli gyllen og gi fra seg deilig duft.

  6. Dump oppi skjellene, ha i vin og kok opp på høy varme.

  7. Etter to minutter, sett på lokket, kok et par minutter til og sett til siden.

  8. Hell vannet av pastaen, bland med skjell og kokevæske i gryta eller en stor bolle.

  9. Bland inn persillen og noen klunker med olivenolje. Bland mer energisk enn du er vant til, det er meningen å få væsken til å emulgere — dermed tykner den litt.

  10. Server rykende varm og med brød til som du kan dyppe i resten av sausen.

SPAGHETTI ALLE VONGOLE: Den italienske favoritten blir minst like god med ferske, norske hjerteskjell.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Skalldyr
Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (209 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN