Luftige hveteboller Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t

Luftige hveteboller

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t

Luftige hveteboller

Nystekte boller er kanskje det beste vi vet. 

Foto: Per Ervland

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (1550 stemmer)
Er du misfornøyd med bollebaksten og synes bollen blir kompakte og kjedelig? Prøv vår oppskrift med både gjær og litt bakepulver i deigen som gir luftige og fristende boller.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smør i en kjele og hell på melken. Varm til blandingen blir fingervarm, 37 grader. Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst.

  2. Tilsett sukker, kardemomme, salt og bakepulver. Elt inn mel til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen. Sett deigen til heving på et lunt sted under et håndkle i ca. 30 minutter.

  3. Ta deigen opp på melstrødd bakebord. Trill ut til en pølse og del deigen i ca. 16 biter. Trill ut til boller som legges på bakepapir på stekeplate. Sett bollene tildekket til etterheving i ca. 20 minutter.

  4. Pensle bollene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10-15 minutter til de har fin stekeskorpe. Avkjøl bollene på rist. De kan fryses. 

Nystekte boller er kanskje det beste vi vet. 

Foto: Per Ervland

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (1550 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN