Luftige hveteboller
Luftige hveteboller
Nystekte boller er kanskje det beste vi vet.
Foto: Per ErvlandDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smør i en kjele og hell på melken. Varm til blandingen blir fingervarm, 37 grader. Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst.
Tilsett sukker, kardemomme, salt og bakepulver. Elt inn mel til en smidig deig, som knapt slipper bakebollen. Sett deigen til heving på et lunt sted under et håndkle i ca. 30 minutter.
Ta deigen opp på melstrødd bakebord. Trill ut til en pølse og del deigen i ca. 16 biter. Trill ut til boller som legges på bakepapir på stekeplate. Sett bollene tildekket til etterheving i ca. 20 minutter.
Pensle bollene med sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10-15 minutter til de har fin stekeskorpe. Avkjøl bollene på rist. De kan fryses.
Nystekte boller er kanskje det beste vi vet.
Foto: Per Ervland