Luftige sjokoladeboller
Luftige sjokoladeboller
DETTE TRENGER DU
PERSONERPensling
SLIK GJØR DU
Rør smør og sirup lyst og luftig.
Varm melken til den blir lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett melken. Rør til gjæren er oppløst.
Tilsett noen skjeer av smørblan-dingen. Tilsett salt, vaniljesukker, kakao og 10 dl av melet. Rør raskt sammen til en glatt og ganske løs deig. Dekk til og la den heve i ca. 30 min.
Tilsett resten av smørblandingen. Bland i melet, men gjem litt til utbaking.
Ta deigen opp på bakebordet og del i biter. Form til glatte boller og trykk
en fordypning i hver bolle.
Bland alle ingrediensene til fyllet og legg en liten klikk i midten av hver bolle. La bollene heve i ca. 30 minutter på bakepapirkledd stekeplate.
Pensle de ferdighevede bollene med egg. Strø på hakkede mandler. Stek bollene midt i ovnen ved 225º i ca. 7 minutter.
Bland melis, vaniljesukker og vann til en glasur og fordel over bollene.