Maikake
Maikake
Ei høy og saftig bløtkake.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk eggedosis av egg og sukker. Sikt inn melet, og vend dette forsiktig inn med en slikkepott.
Stek sukkerbrødet på 180 grader i 20-25 minutter til det er gjennomstekt. Avkjøl.
Rør sammen egg og maisenna i en ny bolle. Rør til det er smidig og glatt.
Når melkeblandingen har kokt, tilsetter du litt av den varme melka i eggeblandingen mens du rører. Så heller du alt tilbake i kjelen. Kok opp igjen mens du rører. Nå vil vaniljekremen bli tykk. Kok i noen minutter for å få ut maisennasmaken. Sil og avkjøl.
Når vaniljekremen er kald, kjøres den glatt i en foodprosessor. Varm opp litt av vaniljekremen og smelt inn gelatin. Rør dette inn i resten av vaniljekremen.
Vend inn 1,5 dl pisket krem til slutt.
Bland sammen revet limeskall, saft og sukker til en masse. Legg dette utover et stekebrett, og tørk det på 80 grader i ovnen i 1/2 – 1 time.
Del sukkerbrødet i 3, og monter kaken direkte på serveringsfat. Start med den underste delen. Dynk godt med melk, ha over vaniljekrem og legg på friske bringebær over hele flaten. Dryss på med limesukker til slutt. Gjenta dette på lag 2. Lag 3 dynkes med melk. Dekk så hele kaken med en fint lag pisket krem
Pynt gjerne med bringebær og kandisert bjørk. Oppskriften på kandisert bjørk finner du om du søker på oppskriften.
Ei høy og saftig bløtkake.
Foto: Mette Møller