Maki-sushi
Maki-sushi
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Begynn med å skjære laks, sild, avokado, mango, agurk og gulrot i lange, tynne staver.
Lages som laksemaki med avokado, men bytt ut avokado med mango og unngå lakserogn.
Legg et noriflak på rullematten og smør over et tynt, jevnt lag med ris. Bruk halvparten av laksen og legg stavene pent etter hverandre langs noriflaket, legg på avokado og rull noriflaket fast sammen.
Rull det i plast og legg det i kjøleskapet til det skal brukes. Skjær i skiver og legg en liten topp lakserogn på hver bit.Lages som de foregående, men med tynne staver av kryddersild, agurk og gulrot.
Før servering skjæres hver rull i 6 skiver. Pynt med dill. Anrett to av hver sort til hver porsjon, legg dem enten sammen med nigiri-sushiene eller på en tallerken for seg selv. Dypp makirullen i soyasaus blandet med litt wasabi og spis ingefær til.