Makroner med sjokoladeganache og juleakevitt Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
50min
totalt
1t 30min

Makroner med sjokoladeganache og juleakevitt

nivå
Vanskelig
aktiv
50min
totalt
1t 30min

Makroner med sjokoladeganache og juleakevitt

HOLY MACARON: Disse populære, franske småkakene er som godteri. Har du klart å få de sprø utenpå og seige inni, er de perfekte.

Foto: Simen Berg

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (4 stemmer)
De franske kakene har blitt svært populære, og er fine å lage i gaver. Her er fyllet sjokoladeganache med juleakevitt, men det finnes mange forskjellige type fyll du kan ha i.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Makroner

100g
Mandelmel(ikke fettredusert)
100g
25g

Sjokoladeganache med juleakevitt

100g
3ss
Akevitt(gjerne juleakevitt for julesmak)
0.25ts
Salt(en liten klype, smak til)

SLIK GJØR DU

  1. La den stivne enten på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet, til du får en fast ganache som kan sprøytes mellom to makronskall.

  2. Som du ser er det to ganger eggehvite, det er ikke feil.

  3. Det aller første du gjør, er å blande sammen mandelmel og melis, og så sikte det over i en annen bolle.

  4. Hiv eventuelle store klumper.

  5. Bland inn 40 gram eggehvite og rør med en slikkepott til du får en klissete masse. Sett til side.

  6. Ta fram en liten kjele og tilsett sukker og vann. Kok opp og la koke til sukkerlaken måler 188 grader (bruk et mat-termometer).

  7. Pisk resten av eggehvitene, 40 gram, i en ren kjøkkenmaskinbolle med ballongvisp.

  8. Eggehvitene skal bli skummete og litt stive.

  9. Hell den varme, 118 graders sukkerlaken ned i eggehvitene i en tynn stråle, mens maskinen går på lav/medium hastighet.

  10. Når all laken er tilsatt setter du hastigheten opp til høy.

  11. Pisk i cirka syv minutter. Du har nå laget det som heter en italiensk marengs, som skal være stiv, hvit og blank.

  12. Rør inn en tredjedel av marengsen, og vend den inn til du har en røre som flyter litt utover.

  13. Når du holder slikkepotten opp, skal røren falle forsiktig ned igjen med noen mellomrom, da er røren klar. Jo mer du rører, jo tynnere blir røren.

  14. Ha røren i en sprøytepose med rund tip, og sprøyt runde makroner på et stekebrett som enten er dekket med silikonmatte eller bakepapir.

  15. Dunk under stekebrettet noen ganger for å fjerne luftbobler.

  16. La makronene tørke til de får en tørr hinne på toppen. Dette tar alt fra 40 til 75 minutter.

  17. Stek makronene på 150 grader i cirka 13-14 minutter.

  18. Avkjøl dem helt før du tar dem av matten.

  19. Varm opp kremfløten til kokepunktet.

  20. Trekk kjelen av platen og tilsett akevitten.

  21. Hell den varme fløten over hakket sjokolade og la stå i to minutter før du rører.

  22. Ha i smør og salt og bland godt.

HOLY MACARON: Disse populære, franske småkakene er som godteri. Har du klart å få de sprø utenpå og seige inni, er de perfekte.

Foto: Simen Berg

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN