nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
20min
Medisterpølse med byggris, svisker og spinat
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
20min
Medisterpølse med byggris, svisker og spinat
JULELUNSJ: Adventstiden er travel, da er det godt med en enkel og mettende lunsj.
Foto: matprat.no / Mari SvenningsenStekt medisterpølse med byggris og spinat er en kjempegod førjulsrett du kan få på bordet i løpet av bare 20 minutter. Ganske praktisk nå i en travel førjulstid.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Medisterpølse(á 400 gram)
1ss
Margarin(eller olje til steking)
3pose(r)
1stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
1ss
Nøytral matolje(eller margarin til steking)
20stk
Svisker(delt i to)
0.5ts
0.25ts
1pose(r)
Spinat(250 gram)
SLIK GJØR DU
Kok byggris etter anvisning på pakken.
Del pølse i fire, så i to på langs og fjern skinnet.
Skjær fire snitt i hver pølsebit. Fres pølsebitene i en varm stekepanne med margarin til de er gjennomvarme, 2-3 minutter.
Stek løk og hvitløk i margarin/olje i en varm gryte til den er blank. Ha i spinat. Hell posene med byggris i gryten når spinaten har falt sammen. Tilsett svisker og bland alt godt sammen, krydre med salt og pepper.
Server gjerne denne retten med en god sennep eller med rørte tyttebær/tyttebærsyltetøy.
JULELUNSJ: Adventstiden er travel, da er det godt med en enkel og mettende lunsj.
Foto: matprat.no / Mari Svenningsen