Minitortillas med søtpotet
Minitortillas med søtpotet
Tortillas bakt med søtpotet og speltmel.
Foto: Carina Hultin DahlmannDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland søtpotet, olivenolje, chiafrø og salt i en foodprosessor eller blender og kjør til blandingen er helt glatt.
Tilsett mel og bland til en deig. Elt gjerne for hånd på kjøkkenbenken.
Sett deigen kjølig i ca. 1 time før den kjevles ut.
Kjevle deigen så tynn som mulig på et bakepapir med litt fint sammalt speltmel. Tykkelsen skal helst ikke være mer enn et par millimeter. Tilsett mer mel etter behov.
Bruk former til å stikke ut tortillaene, eller kjevle dem ut en og en for hånd for et mer rustikt utseende.
Stek tortillaene i 2-3 minutter i en tørr stekepanne.
Legg dem oppå hverandre for å holde dem myke. Server dem straks, eller oppbevar dem under et klede til senere. Varm tortillaene forsiktig opp i ovnen før servering.
Tortillas bakt med søtpotet og speltmel.
Foto: Carina Hultin Dahlmann