nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t
Musliboller
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t
Musliboller
Bollene er deilig til frokost eller i nistepakken. De er holdbare i flere dager, og kan ristes litt i brødrister hvis de blir litt tørre. ca. 15-20 stk.
DETTE TRENGER DU
PERSONER5dl
50g
25g
Smør(mykt)
50g
Sammalt hvete(grovt)
100g
Havregryn(evt. halvparten Al Bran frokostblanding)
2ss
100g
50g
Rosiner(lyse)
50g
Fiken(eller dadler)
75g
Hasselnøtter(eller valnøtter)
50g
Pistasjenøtter(eller andre nøtter)
1ts
300g
SLIK GJØR DU
Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett smøret sammen med de øvrige ingrediensene. Hold litt mel tilbake og elt deigen godt sammen. La den heve tildekket i ca. 1 time.
Form så til boller, som etterheves på bakepapir på stekeplate i ca. 15 minutter.
Stek bollene midt i ovnen ved 200º i 18–20 minutter. Avkjøl på rist.