Myk eggerøre med spekesild og beter
Myk eggerøre med spekesild og beter
EGG: Sild og egg er en god kombinasjon. Dette er Arne Brimis favoritteggerøre, og den serverer han gjerne med noe godt på toppen. Utvannet spekesild og kokte beter gjør eggerøren til en deilig og sunn januarmiddag.
Foto: Mette MøllerSLIK GJØR DU
Ha smøret i en kald panne, og varm opp på svak varme. Når smøret nesten er smeltet, har du i eggene. Rør sammen, og når eggehvitene begynner å bli hvite, rører du inn litt fløte.
Trekk så pannen til side. Eggerøren skal være myk og litt løs, da smaker den best. Siden den skal serveres med spekesild, trenger du ikke smake til med salt.
Skjær sildefileten i passe store biter, og del opp de ferdigkokte betene i båter. Fordel dette over eggerøren. Dryss over gressløk, og server mens eggerøren er lun.
EGG: Sild og egg er en god kombinasjon. Dette er Arne Brimis favoritteggerøre, og den serverer han gjerne med noe godt på toppen. Utvannet spekesild og kokte beter gjør eggerøren til en deilig og sunn januarmiddag.
Foto: Mette Møller