Myk sjokoladekake med peanøtter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Myk sjokoladekake med peanøtter

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Myk sjokoladekake med peanøtter

Glutenfri kake! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (300 stemmer)
Salte peanøtter og søt sjokoladekake er en perfekt smakskombinasjon.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
3stk
1dl
Peanøtter(hele eller grovhakkede)

Sjokoladeglasur

75g
75g
1ss
Smør(mykt)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret og rør i sirup. Sett det til siden.

  2. Pisk egg og sukker luftig. Bland maismel, kakao og vaniljesukker i en annen bolle.

  3. Rør melblandingen med smør, sirup og peanøtter i eggedosisen. Hell deigen i en smurt form, ca. 24 cm i diameter.

  4. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter ved 200°. La kaken avkjøles. Kok opp fløte og ta kjelen av varmen. Bland i sjokolade. Klikk i smør og rør glasuren glatt. La den avkjøles litt.

  5. Hell glasuren på kaken og la den stivne. Legg på peanøtter.

Glutenfri kake! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (300 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN