Mysetrukket kinakål med røkt laks
Mysetrukket kinakål med røkt laks
ANNERLEDES: Kål med spennende krem av kvark.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Start med å lage din egen myse. Kok opp 1 liter kefir. Den vil sprekke, så ikke rør så mye i den.
Sil av mysen. Den kan også stå over natta i et klede. Når mysen er rent ut, sitter du igjen med melkestoffet som kalles kvark (kvarg). Ha det over i en liten bolle og sett kaldt, og ha mysen over i en kjele.
Kok opp mysen og tilsett litt smør. Legg oppi store båter av kinakål, pass på at kålen er godt skylt, og la det trekke i 3-4 minutter til kålen er passe myk. Løft kinakålen over på et fat.
Rør hakkede urter inn i kvarken, og smak til med litt salt. Fordel kvarken rundt kinakålen, og ha over røkt laks i terninger og sprø byggryn.
Legg byggrynene i kaldt vann i en time. Tørk dem så godt.
Ha rikelig med olje i en stekepanne, varm opp skikkelig og slipp grynene oppi. Når de puffer, løfter du dem ut med en hullsleiv og legger dem utover et bakepapir.
Strø over litt salt.
ANNERLEDES: Kål med spennende krem av kvark.