Mysetrukket kinakål med røkt laks Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
12t 20min

Mysetrukket kinakål med røkt laks

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
12t 20min

Mysetrukket kinakål med røkt laks

ANNERLEDES: Kål med spennende krem av kvark.

 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)
Brimi lar kålen trekke seg mør og smakfull i myse og lager en spennende krem av kvark – som kan minne om en hjemmelaget cottage cheese. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Sprø byggryn

2klype(r)
Byggryn(eller mer, Brimi bruker Skjåkgryn)
1stk
Kinakål(i store båter)
200g
Røkelaks(i terninger)
1klype(r)
Byggryn(eller mer, sprø gryn)
Dill(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Start med å lage din egen myse. Kok opp 1 liter kefir. Den vil sprekke, så ikke rør så mye i den. 

  2. Sil av mysen. Den kan også stå over natta i et klede. Når mysen er rent ut, sitter du igjen med melkestoffet som kalles kvark (kvarg). Ha det over i en liten bolle og sett kaldt, og ha mysen over i en kjele. 

  3. Kok opp mysen og tilsett litt smør. Legg oppi store båter av kinakål, pass på at kålen er godt skylt, og la det trekke i 3-4 minutter til kålen er passe myk. Løft kinakålen over på et fat. 

  4. Rør hakkede urter inn i kvarken, og smak til med litt salt. Fordel kvarken rundt kinakålen, og ha over røkt laks i terninger og sprø byggryn. 

  5. Legg byggrynene i kaldt vann i en time. Tørk dem så godt. 

  6. Ha rikelig med olje i en stekepanne, varm opp skikkelig og slipp grynene oppi. Når de puffer, løfter du dem ut med en hullsleiv og legger dem utover et bakepapir. 

  7. Strø over litt salt. 

ANNERLEDES: Kål med spennende krem av kvark.

 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN