nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min
Grønnkål og sopp med bacon og granateple
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min
Grønnkål og sopp med bacon og granateple
Kjempegodt tilbehør til kjøtt, fisk og fugl, eller som en bruschetta. Granateple kan være litt vanskelig å rense hvis man ikke kan teknikken: Det letteste er å skjære over skinnet, men ikke frøene inni, og tvinge granateplet i to. Skjær noen snitt i skinnet, riv opp. Da er det lett å pille ut den saftige frøsegmentene, som er det man skal spise. Styr unna den hvite membranen, som smaker bittert.
DETTE TRENGER DU
PERSONER100g
Bacon(i biter)
150g
Hvit sjampinjong (champignon)(i skiver)
4fedd
Hvitløk(i skiver)
200g
Grønnkål(i strimler)
1ss
1ts
Ingefær(finrevet)
Svart pepper(grovmalt)
0.5stk
SLIK GJØR DU
Stek bacon i en tørr panne. Det kan være lut å helle over en halv desiliter vann, så får du baconet til å svette ut til fett. Stek på middels varme sammen med sopp og hvitløk til baconet er sprøtt.
Løft ut innholdet i panna. Skru opp varmen, ha i grønnkål og et par spiseskjeer vann. Stek videre i 3-4 minutter, mens du stadig rører. Først blir grønnkålen dampet, så stekt. Det gjør ikke noe om den blir litt brent.
Skru av varmen, rør inn soyasaus, ingefær og sopp- og baconblandingen. Krydre med pepper. Dryss over granateplefrøene like før servering.