Grønnkål og sopp med bacon og granateple Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Grønnkål og sopp med bacon og granateple

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Grønnkål og sopp med bacon og granateple

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (5 stemmer)
Kjempegodt tilbehør til kjøtt, fisk og fugl, eller som en bruschetta. Granateple kan være litt vanskelig å rense hvis man ikke kan teknikken: Det letteste er å skjære over skinnet, men ikke frøene inni, og tvinge granateplet i to. Skjær noen snitt i skinnet, riv opp. Da er det lett å pille ut den saftige frøsegmentene, som er det man skal spise. Styr unna den hvite membranen, som smaker bittert. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
Bacon(i biter)
4fedd
Hvitløk(i skiver)
200g
Grønnkål(i strimler)
1ts
Ingefær(finrevet)
Svart pepper(grovmalt)

SLIK GJØR DU

  1. Stek bacon i en tørr panne. Det kan være lut å helle over en halv desiliter vann, så får du baconet til å svette ut til fett. Stek på middels varme sammen med sopp og hvitløk til baconet er sprøtt. 

  2. Løft ut innholdet i panna. Skru opp varmen, ha i grønnkål og et par spiseskjeer vann. Stek videre i 3-4 minutter, mens du stadig rører. Først blir grønnkålen dampet, så stekt. Det gjør ikke noe om den blir litt brent. 

  3. Skru av varmen, rør inn soyasaus, ingefær og sopp- og baconblandingen. Krydre med pepper. Dryss over granateplefrøene like før servering. 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN